Härom kvällen gjorde vår kokerska Graziella en pasta som var så god att den var uppäten innan den ens hann ut på matbordet. Det var himmelskt, vad var det i pastan? Graziella ler och berättar att det är pasta, olivolja, zucchini och salt. I en svensks öron låter det som något en student lagar när pengarna börjar tryta. Men det var vansinnigt gott och så enkelt att det måste delas med er! Som svensk vill man gärna krydda, peppra och blanda smaker. Här i Toscana låter man bra råvaror sjunga sin egen sång!
Zucchinipasta Solo
Ingredienser
Pasta, förslagsvis penne som samlar upp sås väldigt effektivt
Zucchini (gärna små och ekologiska)
Salt
Gör så här:
Koka lagom mängd pasta, (glöm inte att salta vattnet väl). Skiva ett par zucchini, hetta upp en stekpanna med riktligt med olja, släng i zucchinin och låt puttra sakta tills de är har fått färg. Salta!
Häll över zucchinin med all olja över pastan och rör om ordentligt så att oljan fångas upp av pastan.
Buon Appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar