fredag 8 juni 2012

Grillade revben med honung och rosmarin



Här på Terreno kan en vardagsmiddag snabbt förvandlas till en fest när italienarna på gården ansluter sig till middagen. Något som är väldigt gott och som vi ofta gör när grillen åker fram är revbensspjäll, de är som gjorda för att äta till vår Chianti Classico!

Ingredienser (för 4-8 personer, beroende på antal andra rätter):
700 g tunna revben, be gärna om att få dem delade i två
Olivolja
2 vitlöksklyftor
En knippe färsk rosmarin
2 msk honung (gärna lavendelhonung)
1 tsk dijonsenap
Svartpeppar och salt


Gör så här:
Glasering - Hacka rosmarin och vitlöken, blanda med olja, honung, senap och kryddor.
Gnid in benen i lite olja, hackad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Grilla detta, pensla på glasering och låt ligga kvar på grillen några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar