Ibland kan vi äta gnocchi i dagar här på gården. De hemgjorda gnocchi vi gör skiljer sig markant ifrån de gnocchi man kan köpa i vanliga matbutiker i Sverige.
Prova att göra dem själv, det är faktiskt otroligt enkelt! Enklare än att koka ris och det går snabbare än att värma en fryspizza. För att inte tala om hur gott det är! Ingredienserna hittar man ofta hemma.
Här får ni vårt recept, pröva!
Stellas Favoritgnocchi (för 4 personer)
Ingredienser
För gnocchidegen:
600 g potatis av mjölig sort
2 dl mjöl
1 stort ägg
1 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
Tillbehör:
Det ni har hemma. Klassiskt tillbehör är riven parmesan, olivolja och färsk salvia.
Gör så här:
Koka potatisen. Häll av vattnet när potatisen är färdig och fyll sedan kastrullen med nytt vatten och lite salt och låt vattnet koka upp. Skala och mosa potatisen med gaffel eller pressa den. Blanda med ägg, mjöl, ost och salt. Tillsätt mjöl tills degen inte klibbar längre. Rulla ut till längder och skär ut lagom stora bitar, ca 1 x 2 cm stora. Arbeta på mjölat bord så blir det lättare. Släpp ner gnocchin i kastrullen när vattnet kokar. När gnocchin flyter upp till ytan efter några minuter är de klara, häll av vattnet.
Servera med nyriven parmesan, olivolja och salvia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar