Alldeles intill ett av våra vinfält har Mario en stor inhägnad med höns, kaniner och duvor. Att föda upp höns är tacksamt och är en del av vår miljöfilosofi. Hönsen har ett gott liv med stora fria ytor. Vi ger dem alla våra rester, tillbaka får vi ägg och någon gång ibland lite kött. När detta sker lagar vi gärna kycklingen med tillbehör som växer på Terreno, som sig bör!
Ingredienser:
1 hel färsk kyckling
Ett fång färsk rosmarin
5 vitlöksklyftor
1 citron
2 rödlökar
Ett gäng små tomater
En olivolja av hög kvalitet (vi använder självklart vår egen ekologiska olivolja)
Salt och peppar
Tillbehör i form av de grönsaker säsongen erbjuder, allt passar till denna kyckling!
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka hälften av rosmarinen grovt, skiva vitlöken, riv skalet av citronen, blanda och massera in röran i kycklingen, gärna under skinnet. Salta och peppra.
Fyll insidan av kycklingen till hälften med citronskivor och rosmarinkvistar. Lägg Kycklingen i en form och ringla generöst med olivolja över kycklingen. Dela grönsakerna i grova bitar och fyll formen med grönsakerna och rosmarinkvistar.
In i ugnen i ca 1,5 timme. Servera med valfria tillbehör, gärna ett riktigt gott bröd för att suga upp den goda såsen! Det finns bara ett vin att dricka till denna rätt och det är vår Chianti Classico såklart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar