En trevlig låda mangold, eller bietola som det heter här i Italien, levererades till vår dörr igår.
Fläskkotletter som inhandlades spontant hos slaktaren nere i byn får ackompanjera dessa gröna läckerheter. Till detta lagar vi även Zucchiniblommor enligt ett recept från Terrenos kokbok "Drömmen om Toscana".
Mangold i gott sällskap
Ingredienser:
4 Fläskkotletter
4 vitlöksklyftor
Några kvistar rosmarin och andra valfria örter
Terrenos olivolja
1 citron
Salt och peppar
Mangold
Vitlök
Smör
Terrenos olivolja
Salt och peppar
Zucchiniblommor
Mjöl
Peppar
1 ägg
Vatten
Olja 50 % oliv 50 % matolja
Salt
Gör så här:
Hacka örter och vitlök till fläskkotletterna, gnid in dem i köttet tillsammans med olja. Grilla i ca 5-10 minuter beroende på storleken på kotletterna. Pressa citron över köttet, salta och peppra.
Skölj mangold, skär bort det allra grövsta på stjälkarna, hacka vitlök och stek tillsammans hastigt i panna med olja och smör strax innan servering.
Ta bort pistillerna i zucchiniblommorna och skölj av dem, vänd i mjöl och smaksätt med lite peppar. Vispa ägget och tillsätt en skvätt vatten. Vänd blommorna i ägget och fritera i en tjockbottnad panna fylld med 1 1/2 cm olja. Fritera blommorna gyllengula och låt sedan oljan rinna av på hushållspapper. Salta.
Buon appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar