Vår Momento Massimo är en blend där tre olika druvsorter samsas, 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon och 10% Sangiovese. Alla dessa tre druvsorter har genomgått en alkoholjäsning enskilt på små ståltankar i 10 dagar, i den processen sker även en så kallad skalmacerering och det är under skalmacereringen som färgämnen samt smakämnen urlakas från skalen och druvkärnorna, vilket ger det slutgiltiga vinet sin karaktär. Därefter genomgår vinet en malolaktisk jäsning på barriquer, under den tiden så utförs en omrörning i vinet som kallas bâtonnage, vilket betyder att jästfällningen på faten rörs om och det extraheras mer fyllighet och struktur till slutprodukten. Efter detta så lagras vinet tjugofyra månader på nya, små 225 liters franska ekfat, när tiden sedan är inne så buteljeras vinet och får sedan vila ytterligare tjugofyra månader på butelj.
onsdag 31 juli 2013
Buteljering av Momento Massimo 2011
Vår Momento Massimo är en blend där tre olika druvsorter samsas, 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon och 10% Sangiovese. Alla dessa tre druvsorter har genomgått en alkoholjäsning enskilt på små ståltankar i 10 dagar, i den processen sker även en så kallad skalmacerering och det är under skalmacereringen som färgämnen samt smakämnen urlakas från skalen och druvkärnorna, vilket ger det slutgiltiga vinet sin karaktär. Därefter genomgår vinet en malolaktisk jäsning på barriquer, under den tiden så utförs en omrörning i vinet som kallas bâtonnage, vilket betyder att jästfällningen på faten rörs om och det extraheras mer fyllighet och struktur till slutprodukten. Efter detta så lagras vinet tjugofyra månader på nya, små 225 liters franska ekfat, när tiden sedan är inne så buteljeras vinet och får sedan vila ytterligare tjugofyra månader på butelj.
Etiketter:
Buteljering,
Fattoria Terreno,
Momento massimo,
Supertoscanare,
Terreno
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar