torsdag 20 juni 2013

Knaprig höna & Kanelbullar































Det finns inget bättre än att ta en lång lat lunch ute i skuggan på terrassen när det råder värmebölja i Toscana. Lunchen är även den stora måltiden här, frukost består ofta av en kaffe och något sött. Svenska kanelbullar är något som Italienarna här på gården tagit till sitt hjärta men då vill de ha det till frukost. Lunchen slarvas det inte med dock, rejält och gott skall det vara om italienarna får säga sitt.

Knaprig Höna

Ingredienser:
1 höna/kyckling
Zucchini
Aubergine
Vitlök
Rödlök
Citron
Rosmarin
Potatis

Gör så här:
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda finhackad rosmarin, ett par vitlöksklyftor och rivet citronskal och peta in under skinnet på hönan och gnid in. Lägg hönan i en stor ugnsform. Skiva citronen och tryck in några skivor och kvistar av rosmarin inuti hönan. Salta och peppra och ringla över olivolja over hönan. In i ugnen i 1,5-2 h beroende på storlek. I halvtid grovskiva grönsaker och lägg i formen tillsammans med hönan i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar