Här plockar Sofia Ruhne upp vinet med pipett och låter oss sedan dofta och smaka på ett litet experiment som de valt att göra här på Terreno, ett vitt vin som genomgår sin alkoholjäsning direkt på ett 225 liters ekfat. Denna metod gör att vinet får en bättre balans av doft och smak från ekfatet än om vinet bara lagras på fatet . Vinet är gjort på Malvasia, Trebbiano, Petit Manseng, Rousanne samt Canaiolo och kommer ligga ca 12 månader på ekfatet. Det är med spänning vi följer vinets utveckling på ekfatet!
söndag 4 augusti 2013
Vinprovning direkt från 225 liters ekfat
Här plockar Sofia Ruhne upp vinet med pipett och låter oss sedan dofta och smaka på ett litet experiment som de valt att göra här på Terreno, ett vitt vin som genomgår sin alkoholjäsning direkt på ett 225 liters ekfat. Denna metod gör att vinet får en bättre balans av doft och smak från ekfatet än om vinet bara lagras på fatet . Vinet är gjort på Malvasia, Trebbiano, Petit Manseng, Rousanne samt Canaiolo och kommer ligga ca 12 månader på ekfatet. Det är med spänning vi följer vinets utveckling på ekfatet!
Etiketter:
Canaiolo,
Malvasia,
Petit Manseng,
Rousanne,
Sofia Ruhne,
Terreno,
Toscana,
Trebbiano,
vingård,
Vinifiering,
Vinprovning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar