För 4 personer.
Du behöver 4-6 tomater, 3 dl tomatkross, 1-3 vitlökar, 1 dl kapris, 1 gul lök, 1,5 oliver, 0,5 dl sardeller samt olivolja och 500 gram linguinipasta.
Koka upp pastavatten med olja och salt.
Hacka 1-3 vitlökar och 1 gul lök fint, gör detsamma med tomaterna ca 6 st och 1,5 dl oliver. Finhacka även en liten burk sardeller. Värm på stekpannan och ringla i lite olivolja, stek lök och vitlök tillsammans. Tillsätt sedan tomater, tomatkross, oliver och sardeller, och fräs detta samman i några minuter. Därefter tillsätts kaprisen och låt det koka ihop något. Om ni föredrar en lite upphettad smaksensation så adderar ni torkad pepperoncini i början av tillagningen.
När pastan är klar så silar ni bort vattnet och rör ihop pastan med pastasåsen.
Eftersom vi tillverkar vår egen olivolja så är den att föredra i denna anrättning. Riv på lite parmesan samt toppa med basilika och servera ett glas Terreno Rosso di Frasse till det.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar