torsdag 8 augusti 2013

Spaghetti alla Puttanesca, en smakrik måltid i värmen



Spaghetti Puttanesca, en traditionell rätt från det italienska köket. När värmen är påtaglig och hungern smyger på så är detta ett bra val, det går fort och det är otroligt gott.  Rätten tillagades och avnjöts med glädje.

För 4 personer.
Du behöver 4-6 tomater, 3 dl tomatkross, 1-3 vitlökar, 1 dl kapris, 1 gul lök, 1,5 oliver, 0,5 dl sardeller samt olivolja och 500 gram linguinipasta.

Koka upp pastavatten med olja och salt.
Hacka 1-3 vitlökar och 1 gul lök fint, gör detsamma med tomaterna ca 6 st och 1,5 dl oliver. Finhacka även en liten burk sardeller. Värm på stekpannan och ringla i lite olivolja, stek lök och vitlök tillsammans. Tillsätt sedan tomater, tomatkross, oliver och sardeller, och fräs detta samman i några minuter. Därefter tillsätts kaprisen och låt det koka ihop något. Om ni föredrar en lite upphettad smaksensation så adderar ni torkad pepperoncini i början av tillagningen.

När pastan är klar så silar ni bort vattnet och rör ihop pastan med pastasåsen.

 Eftersom vi tillverkar vår egen olivolja så är den att föredra i denna anrättning. Riv på lite parmesan samt toppa med basilika och servera ett glas Terreno Rosso di Frasse till det.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar